Z‑House, HOHYUN PARK+HYUNJOO KIM, world architecture news, architecture jobs

58CC43B4-1307-4E1B-A3D7-BBADCEAE6AC5.jpg

Z‑House, HOHYUN PARK+HYUNJOO KIM, world archi­tec­ture news, archi­tec­ture jobs: ”

FRIDAY 1 JANUARY 2010
SEARCH   
 

 
Z‑House, Gwangju Si, Korea Tues­day 22 Dec 2009
 
From A to Z…
 

Pho­to by Jung­min Seok
 

No.of Com­ments: 0
 Add com­ments | More com­ments 

Be the first to com­ment

Hohyun Park+Hyun Joo Kim com­plete the Z‑house in Korea
The site is locat­ed at Gwangju Si, Gyeong­gi-Do, where is not far from Seoul. Sur­round­ed by small hous­es, it is at the top of a hill with deep slope. The first thing to con­sid­er was to keep woods on west side of the site, not just because its slope is too deep, but because its nat­ur­al beau­ty of var­i­ous trees and plants. The avail­able area of the hous­ing site is lim­it­ed by the woods, and the client want­ed to have great views and sun­light from any­where in the house. The over­all shape of the house became a twist­ed lin­ear to ful­fill the client’s needs, fac­ing a view of moun­tains on south side.

In com­po­si­tion of space, rela­tion­ship among pro­grams and cir­cu­la­tion are played impor­tant role. Ground lev­el, which is ”

(Via .)

Share

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.